Kwiek 78
 
 
Kwiek 78 menu

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Het Veer 92
1633 HD Avenhorn
Tel. 0229 - 541470
post@kwiek78.nl  

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Dienstroosters

Nieuws

Agenda

          

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

 

De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Dit besluit is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen en op basis van uitgebreid onderzoek. Op zaterdag 21 januari 2017 heeft de ledenraad van de KNVB -het hoogste besluitorgaan in het amateurvoetbal- aangeven voorstander van de vernieuwingen rondom de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen te zijn. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal, waar al langer op kleinere veldjes, en in kleinere teams wordt gevoetbald.

 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Kinderen meer voetbalplezier geven en beter laten voetballen. Dat is waar we het voor doen. Voetballertjes van deze leeftijd moeten vrijuit kunnen spelen, acties maken en veel scoren. Met kleine partijtjes, kleinere teams en zonder scheidsrechter vind je de cultuur van het pleintjesvoetbal, terug op het voetbalveld. We nemen de komende twee jaar de tijd om de vernieuwingen zorgvuldig in te voeren. Dat doen we samen met onze verenigingen. Zij zijn de sleutel om dit voor de kinderen tot een succes te maken.”

 

Seizoen 2017/’18

Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, partijtjes van 6 tegen 6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Seizoen 2018/’19

Vanaf het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken.

Lees het complete artikel op de site van de KNVB; http://www.knvb.nl/assist/optimale-wedstrijdvormen-pupillen

 

 

Keizerskroon Bloemen Brasserie de Grost van Straalen Hoek Bouma Floris Electrotechniek GSEAutomatisering Stoves PD Personeel Bewegingscentrum Het Circuit Oppermannen.nl WJ_vd_Heide Bas Rundvee Pedicure Duijn Teamsport Franke Calibris Goedkoopdrank.nl Vakgarage Vlaar en Smal Gerard Lenting Tweewielers Kinderparadijs Koggenland Nedflex Keurslagerij Jos Smal Run2Forty2 Belling Visser 3D Design SpareRib Express Berend Botje Kinderopvang Uw bedrijfslogo hier? Ed Laan de Kapper Veilig gevoel Braasenpartners RT Schilderwerken Dekker Int-Ext_Glasbewassing MOSIGN Promo Base Voetbalschool Stefan Dol Dralco Wijnimport J. Bart SPS AEG Zanussi ING Kunst Bouwbedrijf Rondo_Afvalbeheer VDBComputers Family Fashionata Pieter Leeghwater Installatie Indrukwekkend Leuk Lopen Ootje Konkel FLEXPEDIA Paraderma Monuta Footgolf Nederland Loos Interieurbouw Drukkerij Klaassen Mate International Bol Schildersbedrijf RegioBank BandenService FORTUNE ATAG Nederland

Ontwerp, realisatie en sponsering van deze website door GSE Automatisering - 2013