Kwiek 78
 
 
Kwiek 78 menu

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Het Veer 92
1633 HD Avenhorn
Tel. 0229 - 541470
post@kwiek78.nl  

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Dienstroosters

          

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

 

De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Dit besluit is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen en op basis van uitgebreid onderzoek. Op zaterdag 21 januari 2017 heeft de ledenraad van de KNVB -het hoogste besluitorgaan in het amateurvoetbal- aangeven voorstander van de vernieuwingen rondom de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen te zijn. Nederland volgt hiermee het voorbeeld van Engeland, Duitsland, Spanje en Portugal, waar al langer op kleinere veldjes, en in kleinere teams wordt gevoetbald.

 

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Kinderen meer voetbalplezier geven en beter laten voetballen. Dat is waar we het voor doen. Voetballertjes van deze leeftijd moeten vrijuit kunnen spelen, acties maken en veel scoren. Met kleine partijtjes, kleinere teams en zonder scheidsrechter vind je de cultuur van het pleintjesvoetbal, terug op het voetbalveld. We nemen de komende twee jaar de tijd om de vernieuwingen zorgvuldig in te voeren. Dat doen we samen met onze verenigingen. Zij zijn de sleutel om dit voor de kinderen tot een succes te maken.”

 

Seizoen 2017/’18

Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, partijtjes van 6 tegen 6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

Seizoen 2018/’19

Vanaf het seizoen 2018/’19 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen. Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren. In totaal krijgen zo’n 300.000 voetballertjes met de nieuwe wedstrijdvormen te maken.

Lees het complete artikel op de site van de KNVB; http://www.knvb.nl/assist/optimale-wedstrijdvormen-pupillen

 

 

Keurslagerij Jos Smal Franke FORTUNE Calibris Veilig gevoel SpareRib Express RT Schilderwerken Kunst Bouwbedrijf Duijn Teamsport Dralco Brasserie de Grost Drukkerij Klaassen Ed Laan de Kapper RegioBank VDBComputers Oppermannen.nl PD Personeel Mate International Bol Schildersbedrijf WJ_vd_Heide AEG Zanussi Loos Interieurbouw Footgolf Nederland BandenService Braasenpartners Floris Electrotechniek Goedkoopdrank.nl Vakgarage Vlaar en Smal Belling Pieter Leeghwater Installatie Stoves Run2Forty2 Wijnimport J. Bart Int-Ext_Glasbewassing Promo Base GSEAutomatisering FLEXPEDIA SPS Rondo_Afvalbeheer Paraderma van Straalen Dekker Hoek Bouma Leuk Lopen Uw bedrijfslogo hier? Berend Botje Kinderopvang ATAG Nederland Indrukwekkend MOSIGN ING Visser 3D Design Monuta Ootje Konkel Nedflex Kinderparadijs Koggenland Gerard Lenting Tweewielers Keizerskroon Bloemen Bewegingscentrum Het Circuit Bas Rundvee Pedicure Family Fashionata Voetbalschool Stefan Dol

Ontwerp, realisatie en sponsering van deze website door GSE Automatisering - 2018