Kwiek 78
 
 
Kwiek 78 menu

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Het Veer 92
1633 HD Avenhorn
Tel. 0229 - 541470
post@kwiek78.nl  

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Dienstroosters

Agenda

          

Meiden en vrouwenvoetbal KWIEK’78 & RK EDO bundelen krachten!!!!

 

Het vrouwen- en meidenvoetbal is de laatste jaren enorm in de lift en binnen Nederland zelfs de snelst-groeiende damessporttak. Ook bij onze eigen verenigingen wordt er door de meiden met veel plezier de voetbalsport beoefend en niet geheel onverdienstelijk.

 

Door de jeugdvoorzitter van KWIEK’78 is een half jaar geleden contact gezocht met de jeugdvoorzitter van RK EDO. Dit is gedaan om de mogelijkheden te bespreken om het vrouwen/meidenvoetbal in Avenhorn/De Goorn naar een nog hoger plan te tillen en dat niet alleen in kwaliteit, maar ook in de breedte, dus kwantiteit. Dat heeft geleid tot de vorming van een projectgroep van zes personen (3 van RK EDO en 3 van KWIEK’78). Afgelopen half jaar heeft deze groep regelmatig bij elkaar gezeten en is er een plan gevormd om tot één vereniging te komen voor het vrouwenvoetbal in de regio Avenhorn/de Goorn en het vrouwen/meidenvoetbal van RK EDO en KWIEK’78 samen te voegen. De kwantiteit en kwaliteit die daarmee zal ontstaan, zorgt ervoor dat meiden nog beter op hun eigen niveau kunnen voetballen in de breedste zin van het woord. Het plezier in het voetbal zal nog verder toenemen. De hoeveelheid teams die gezamenlijk gevormd zouden kunnen worden is uniek te noemen. De projectgroep gelooft dan ook dat een samenvoeging een verdere magneetwerking zal hebben voor vrouwen en meiden en ook voor sponsoren. Hierdoor zal het vrouwenvoetbal in de regio op een hoger plan worden getild. Gezamenlijk zijn we bijna de grootste vrouwenvoetbalvereniging van Noord-Holland. Uniek voor onze gemeente! Het bundelen van krachten zorgt voor continuïteit en kwaliteit van het meiden/vrouwenvoetbal in de gemeente Koggenland en omstreken, voor nu en in de toekomst.

 

Het plan is onlangs gepresenteerd aan de beide hoofdbesturen van KWIEK’78 en RK EDO. Dat heeft ertoe geleid dat op 8 juni de intentieverklaring door beide voorzitters is getekend om het vrouwen/meidenvoetbal van beide verenigingen samen te voegen. Tijdens de eerstvolgende jaarvergadering zal het plan ook aan de leden van RK EDO en KWIEK'78 gepresenteerd worden en om goedkeuring gevraagd worden om verder te gaan met de plannen.

 

Concreet betekent dit dat de projectgroep “groen licht” heeft gekregen vanuit beide besturen, om het plan verder uit te werken met als doel om in het seizoen 2018-2019 van start te gaan in de competitie met Vrouwen Voetbal Koggenland.

 

In het seizoen 2017-2018 zullen er al gezamenlijke trainingen plaatsvinden om op een geleidelijke manier onderling met elkaar kennis te maken, aan elkaar te wennen en om ook al mogelijke selectieteams te vormen. 

 

Om een indruk te geven van de resultaten van de afgelopen twee seizoenen met de behaalde resultaten: Onlangs stonden de teams van RK EDO MO15-1 en een mixed team van KWIEK’78 MO13-MO15 tegenover elkaar in de finale van de West-Friesland Cup. De 16 overige MO15 teams uit onze regio werden vrij eenvoudig uitgeschakeld. Bij KWIEK’78 werden dit jaar de meiden MO13 kampioen in de hoofdklasse, nadat diezelfde meiden vorig jaar ook al twee keer kampioen waren geworden in de MO11 hoofdklasse en de KNVB beker wonnen. Bij RK EDO behaalden afgelopen najaar de MO11 het kampioenschap in de 1e klasse, waardoor zij promoveerden naar de Hoofdklasse. Vorig jaar wonnen de meiden RK EDO van MO15-1 de KNVB beker en dit jaar werd de huidige MO15-1 kampioen in de 1e klasse. De MO11-1 van KWIEK’78 werd dit jaar ook kampioen in de 1e klasse. De MO15 van KWIEK‘78 misten net het kampioenschap en stonden in de halve finale van de KNVB beker. Het zijn maar wat opsommingen die heel snel duidelijk maken dat wij in onze dorpen De Goorn en Avenhorn over een bijzondere en omvangrijke lichting meiden en coaches beschikken die het mogelijk maken op hoog niveau te voetballen.

 

Met bovenstaand in het achterhoofd, kunnen wij niet anders concluderen dat het samenvoegen van deze beide verenigingen tot mooie resultaten zal leiden!

 

Wij wensen de meiden van beide verenigingen een prachtige sportieve toekomst toe!

Namens de besturen van KWIEK’78 en RK EDO.

 

 

AEG Zanussi Uw bedrijfslogo hier? Drukkerij Klaassen Gerard Lenting Tweewielers Stoves SPS Voetbalschool Stefan Dol Paraderma Bol Schildersbedrijf Dralco Run2Forty2 Wijnimport J. Bart Belling Oppermannen.nl Braasenpartners Footgolf Nederland Indrukwekkend GSEAutomatisering Dekker Floris Electrotechniek FLEXPEDIA Monuta Family Fashionata Veilig gevoel VDBComputers ATAG Nederland Kinderparadijs Koggenland Goedkoopdrank.nl Nedflex Visser 3D Design Bas Rundvee Pedicure Brasserie de Grost Leuk Lopen Vakgarage Vlaar en Smal RegioBank WJ_vd_Heide Berend Botje Kinderopvang Mate International van Straalen Calibris RT Schilderwerken BandenService Keizerskroon Bloemen Ootje Konkel Promo Base PD Personeel Pieter Leeghwater Installatie ING SpareRib Express Ed Laan de Kapper Franke Keurslagerij Jos Smal Duijn Teamsport Loos Interieurbouw MOSIGN Int-Ext_Glasbewassing Kunst Bouwbedrijf Rondo_Afvalbeheer Bewegingscentrum Het Circuit FORTUNE Hoek Bouma

Ontwerp, realisatie en sponsering van deze website door GSE Automatisering - 2013