Kwiek 78
 
 
Kwiek 78 menu

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Het Veer 92
1633 HD Avenhorn
Tel. 0229 - 541470
post@kwiek78.nl  

HOOFDSPONSOR
Kramer Keukens

HOOFD JEUGDSPONSOR
Braasenpartners

Dienstroosters

Agenda

          

Kwiek teneus 2e leven in Gambia

 

Blij zijn dat je überhaupt sportkleding aan hebt. Het klinkt hier onwerkelijk, maar het is dagelijkse realiteit in Gambia. Dit Afrikaanse land is mede door de prachtige natuur en de goede veiligheidssituatie steeds populairder als vakantieland bij Nederlanders, maar de inwoners kennen er nog steeds veel armoede. Dat stuitte het Hoornse stel Margriet van der Gulik en Ulbe Visser tegen de borst toen ze een keer in Gambia een achtdaagse vakantie vierden en ze twijfelden dan ook niet lang om zich in te zetten voor de bewoners in Gambia.

 

Margriet en Ulbe verzamelen kleding en goederen en doneren dit aan een school op een compound, een kraamkliniek en vier particulieren. Een van hen distribueert de sportkleding naar diegenen die dat het meest nodig hebben. ,,Wij kennen die jongen goed en de verdeling gaat ook altijd goed”, vertelt Margriet. ,,Al met al is het heel dankbaar werk dat toevallig tot stand is gekomen. Want die eerste keer naar Gambia, dat kwam vanwege de slechte veiligheidssituatie in Turkije op dat moment. Tot dan was dat ons vaste vakantieland. Wat zijn we blij dat we Gambia hebben leren kennen! De mensen zijn er zo vriendelijk, prachtig gewoon".

 

Gemiddeld twee keer per maand haalt Margriet spullen op. Die gaan dan verzameld vier tot vijf keer per jaar in bananendozen naar Nijkerkerveen waar de organisatie Gambia for you de giften via zeecontainers naar het Afrikaanse land verscheept.  Uiterlijk zes weken later komt de lading op de plek van bestemming aan. Margriet en Ulbe gaan zelf 2x per jaar naar Gambia en zien dan ook waar de spullen terecht zijn gekomen.

 

Deze week heeft Kwiek weer volle tassen met oude shirtjes en broeken welke niet meer gedragen worden aan Margriet gedoneerd. Zo mooi om te weten en te zien dat onze oude tenues zo worden gewaardeerd in Gambia. In Gambia lopen ze dus gewoon rond met oa Loos Interieurbouw, Stet Installatiebedrijf, Hoek Bouma, Dave Imming en Kramer Keukens.

 

,,We zijn Kwiek erg dankbaar. Of eigenlijk heel Avenhorn en De Goorn. Er is op Facebook een zogeheten Weggeefgroep De Goorn/ Avenhorn. Daar zitten heel veel gulle gevers tussen, via deze groep heb ik contact gekregen met iemand die vrijwilliger is bij Kwiek en zo is het contact tussen ons en Kwiek gelegd”, vertelt Margriet.  

 

 

Bas Rundvee Pedicure WJ_vd_Heide Rondo Vastgoed John Pronk transport RT Schilderwerken KramerKeukens Indrukwekkend Kinderparadijs Koggenland Family Fashionata Monuta Kunst Bouwbedrijf FLEXPEDIA Bewegingscentrum Het Circuit Keizerskroon Bloemen PD Personeel Berend Botje Kinderopvang Ed Laan de Kapper FORTUNE Duijn Teamsport Calibris Visser 3D Design Floris Electrotechniek van Straalen Gerard Lenting Tweewielers Braasenpartners Paraderma Wijnimport J. Bart GSEAutomatisering VDBComputers Vakgarage Vlaar en Smal StudioKr8.nl SpareRib Express BandenService ING Footgolf Nederland Mate International Dekker RegioBank Ootje Konkel Oppermannen.nl Pieter Leeghwater Installatie Loos Interieurbouw Brasserie de Grost Uw bedrijfslogo hier? Hoek Bouma Voetbalschool Stefan Dol Dralco

Ontwerp, realisatie en sponsering van deze website door GSE Automatisering - 2018