Afgelopen week stond er een leuk stukje Kwiek nieuws in de Heraut! Heb je dat gemist? Lees dan hier het stuk terug!

Kwiek Nieuws!                         

Vanuit diverse hoeken wordt nogal eens de vraag gesteld “waarom staat er zo weinig nieuws van Kwiek’78 in de Heraut?” Best een goede vraag natuurlijk, maar er moet naast besturen natuurlijk wel tijd en ruimte voor zijn. Bovendien is niet elk bestuurslid handig met het schrijven uit de losse pols en zo vliegen de weken voorbij terwijl er juist heel veel gebeurt op de gezelligste en leukste club van Koggenland! Aan het begin mochten we vele nieuwe, jonge, Kwiek leden verwelkomen op de club. Het leuke is dat dit ook kinderen zijn van oud-spelers van ons vlaggenschip die nu wekelijks hun kunstje aan papa en mama mogen laten zien. Na de vervelende Corona periode die gelukkig achter ons ligt konden we alle jeugdteams in prachtige nieuwe tenues bewonderen op de velden. Kwiek’78 heeft hierin echt uitgepakt zodat werkelijk alle teams er tip-top bij lopen, een lust voor het oog!

Zowel de heren van ons vlaggenschip als de mannen van de JO-19 stonden met de jaarwisseling fier bovenaan de ranglijsten en met een periodetitel van onze Heren-1 op zak konden we alleen maar trots en blij zijn. Hoofdtrainer Erik van Geemen gaf alleen wel aan dat hij na dit seizoen zou stoppen, dus lag de uitdaging voor de technische commissie alweer klaar. Gelukkig ging het nieuws dat Erik weg ging al snel door het dorp en de sollicitanten stonden werkelijk in de rij om bij Kwiek ’78 aan de slag te gaan. Na intense gesprekken met de technische commissie en de spelersraad kwam er onlangs witte rook uit de bestuurskamer en kunnen we laten weten dat een echte Kwieker volgende seizoen voor de selectie zal staan. Vele kennen de beste man al vanwege de vele functies die hij al heeft bekleed bij de vereniging en na het halen van zijn trainerspapieren kunnen we iedereen laten weten dat de keuze is gevallen op Norbert van der Bijl. Het bestuur bedankt Erik voor zijn inzet en wenst Norbert alle succes toe met deze mooie stap.

Ook bij de dames-tak bij Kwiek’78 gaat het voor de wind. Met de winterstop waren onze Vrouwen-1 al kampioen en maken de dames straks, opnieuw, een hele grote kans op het kampioenschap. Zelfs na de nieuwe indeling na de winterstop met zwaardere tegenstanders gaan de dames als een raket en zijn bovenin de ranglijsten terug te vinden. Ook in het clubhuis is het weer ouderwets gezellig, het lijkt wel of wekelijks de inhaalslag gemaakt moet worden na twee seizoenen kwakkelen met beperkingen. Ook voor Sinterklaas en zijn Pieten was er dit seizoen weer ruimte. Een knettergezellige middag in een bomvolle kantine hebben de oude baas kippenvel bezorgt waardoor we zeker weten dat de Goedheiligman in december weer van de partij zal zijn! Voor de jeugd hebben we een FIFA toernooi opgezet en gezien de hoeveelheid enthousiaste leden zal dit zeker voor herhaling vatbaar zijn. Vele gespannen koppies achter de schermen, een waar feest om te zien hoe handig die rakkers met de computer zijn. Onlangs werd de Kolderieke Kwiek Quizzz weer gehouden op de donderdagavond, Jack en Edwin maakte er een waar feest van in hun glitterpakjes en mochten de clubleden laten zien hoe groot hu voetbalkennis was en natuurlijk hun best doen op de meest hilarische spelletjes die de mannen bedacht hadden. Dit seizoen zullen de heren hun kunstje nog een keer vertonen en is iedereen welkom bij Kwiek’78 op donderdagavond 11 mei. In de wandelgangen hebben we vernomen dat het thema “Moederdag” zal zijn, dus maak de borsten alvast maar nat!

Nog meer nieuws? Jazeker! Einde april is Kwiek’78 uitgenodigd bij AZ in Alkmaar als ze spelen tegen RKC Waalwijk. Kort nadat de inschrijving hiervoor geopend was konden we merken dat de leden dit allemaal een geweldig leuk uitje vinden, de mailbox stroomde over met enthousiaste reacties en gaan we straks met ruim 130 Kwiekers er een groot feest van maken in Alkmaar. Tot slot worden er op de achtergrond alweer allerlei leuke dingen georganiseerd zoals het ouder-kind toernooi, penaltybokaal, het geweldige buikschuifspel, de Koningsspelen bij de Droomgaard, de vrijwilligers- en sponsoravond samen met de Club van ’78, kortom we zaten en zitten niet stil. Natuurlijk is er afgelopen seizoen veel meer gebeurt, maar omdat we ook wel weten dat de Heraut niet alleen maar gevuld kan worden met geweldig Kwiek nieuws, houden we het hierbij. Ook eens een leuke voetbalochtend of -middag meemaken? Altijd welkom op ons prachtige complex. Want zoals vele weten: Voor gezelligheid, sfeer en nog veel meer is er maar één adres en dat is Kwiek’78 op Het Veer!!