Maandag 6 juni 

(VOORLOPIG) LAATSTE “BURENRUZIE” IN HET VOORDEEL VAN KWIEK!….

De laatste wedstrijd van het seizoen stond maandag, tweede pinksterdag, op het programma. Helaas was deze wedstrijd een “moetje”, onze buren uit de Goorn waren de week daarvoor al kampioen geworden en Kwiek staat wel bovenaan, maar dan alleen op het rechterrijtje. Dus eigenlijk spelen de twee bovenste tegen elkaar, het is maar hoe je het bekijkt. 

Er was op Het Veer flink uitgepakt, de zondag daarvoor waren al vele Kwiekers op het complex aanwezig om alles perfect voor te bereiden. Want als je dan toch tegen de buren moet voetballen, dan kan het maar beter goed geregeld zijn! Ook de mannen van ND Detachering en Oppermannen waren aanwezig om hun VIP deck in te richten. Een prachtig podium verrees en op het complex en de mannen waren er vol van wat er maandag allemaal te gebeuren stond….

Vandaag waren er heel veel Pupillen van de Week te bespeuren; Jelmer en Duncan waren de “echte” Pupillen, maar ook liep de oud voorzitter er rond met zijn twee oudste kleinkinderen. Omdat Gijs Smal een kavel op de GaGo veiling had aangeboden en deze door de oud voorzitter was gekocht, mochten er dus wel heel veel Pupillen, en Mini Pupillen, de aftrap doen.

Iedereen mocht een half uurtje later komen want de laatste wedstrijden worden op 14:30 uur gespeeld. Scheidsrechter Pieter Collet had vandaag de eer deze prachtpot te mogen fluiten en je kon aan alles zien dat de beste man er ongelofelijk veel zin in had. Vandaag spelen Lorenzo en Matthijs hun laatste potje bij Kwiek. Natuurlijk vinden we dat vreselijk jammer maar gunnen het de mannen om verder te kijken wat er op hun voetbalpad langs gaat komen…Ook is trainer Geert vandaag voor het laatst te bewonderen bij de club, die volgend jaar het stokje over gaat geven aan trainer Erik. 

De dugout is goed gevuld vandaag; Bart, Mees, Stan, Wouter en Marius zitten lekker droog samen met de Pupillen van de Week. Trainer Geert krijgt een gratis waterdouche van boven maar het mag de pret niet drukken. De scheids fluit en de wedstrijd gaat van start. Ondanks het slechte weer is het gezellig druk op het complex en zo kan iedereen zien dat Kwiek gelijk vanaf de start flink druk zet en kans op kans creëert. In de tiende minuut is het raak; Rick Ribbel schiet de bal snoeihard tegen de touwen bij het RKEDO doel, heerlijk begin 1-0! 

Kwiek blijft druk zetten zodat RKEDO geen tijd heeft om te voetballen. Nu een hoekschop voor RKEDO die vakkundig door Gijs uit de lucht geplukt wordt. Matthijs omzeilt makkelijk de spelers de RKEDO en laat in zijn laatste wedstrijd zien waarom het zo jammer is waarom hij het team gaat verlaten. Rick Ribbel loopt vanmiddag heerlijk te spelen en dartelt vrolijk over het veld. Het lijkt net of hij les van Loys heeft gehad, zo makkelijk gaat het vanmiddag. Nu is het RKEDO die de druk begint op te voeren en Kwiek heeft er zichtbaar moeite mee. Tim voorkomt ellende door een poppetje van RKEDO omver te maaien. Toch is het RKEDO die na een hoop gerommel voor het doel van Gijs de gelijkmaker erin weet te trappen, 1-1. Er volgt veel gebrul vanaf het VIP deck waar een mooie mix van Kwiekers en RKEDO-ers samen staan de genieten van deze burenruzie. Bram neemt de bal eens goed op zijn pantoffel en schiet zowat een deuk in de PizzaCos bus. Nu een keihard schot van RKEDO die in de handjes van onze Gijs beland, dus ook nu weinig gevaar voor de mannen. 

Trainer Geert schreeuwt de mannen nog eens toe dat het sneller moet en dat er weer gevoetbald moet worden. Bram kopt de bal terug naar Gijs die hem ternauwernood kan pakken, wat een spanning en sensatie op Het Veer! Een prachtige actie van Rik die het veld over vliegt leid helaas tot niets en Rick Ribbel krijgt het weer op zijn heupen en zet drie spelers van RKEDO te kakken. Edgar geeft Matthijs een pracht voorzet die op een haar na gemist wordt. Vervolgens pakt Jaimy de draad weer op en pompt de ballen richting het doel van RKEDO. Helaas staan daar hele lange spelers van RKEDO die wel raad weten met dit soort balletjes, dus ook deze kansen belanden niet waar we het graag zien! Nog een doelpoging van Edgar in de 41 ste minuut en dan vindt de scheidsrechter dat het tijd is voor een lekker kopje thee en de rust begint.

In de rust lijkt de kantine te ontploffen, inmiddels is het zo druk op het complex dat we bijna het FIFO systeem moeten toepassen (Furst In, Furst Out) hahahahaha. 

Omdat het achter de bar echt een gekkenhuis aan het worden was leek het de razende reporter een beter idee bier te gaan tappen dan stukjes schrijven, al had dit natuurlijk zeker gezien hoe de wedstrijd verder verliep wel hilarisch kunnen worden….

Van achter de bar viel er zo nu en dan nog wel een glimp op te vangen en het gejuich rondom het veld gaf aan dat Kwiek de smaak te pakken had en deze laatste pot wilde winnen. Met nog een paar prachtige doelpunten van Kwiek en RKEDO is de eindstand blijven hangen op 4-3! Heerlijk om zo het seizoen af te sluiten! 

De voorzitter zette Matthijs, Lorenzo en Geert aan het einde van de wedstrijd nog even in het zonnetje ondanks dat het met bakken uit de lucht regende…Met een seizoenskaart van Kwiek voor het leven gaf ze duidelijk aan dat alle drie straks gemist gaan worden maar altijd welkom zijn op onze fantastische vereniging. Verder ook een woord van dank voor het regelen en organiseren van het VIP deck van Oppermannen/NH Detachering wat een groot succes was en zeker voor herhaling vatbaar. Tot slot een grote pluim aan de vrijwilligers, mede dankzij hun  werd deze middag een geweldige, prachtige, onvergetelijke middag.

RKEDO van harte gefeliciteerd met het behalen van het kampioenschap en heel veel succes in de 3e klasse.

Iedereen bedankt voor een mooi voetbalseizoen, geniet van de vakantie en dan zien we elkaar allemaal weer aan het begin van het nieuwe seizoen. De eerste bal gaat weer rollen op zaterdag 27 augustus als voetbalclub St. George het welbekende Fred Feijdherbe Koggenland Toernooi organiseert. Graag tot dan allemaal!