Zondag 22 mei 2022

KWIEK KRIJGT OOR WASSING VAN DE BUREN

Vandaag mochten onze mannen van het Kwieker Vlaggenschip aantreden tegen de buren uit Spierdijk. Gelukkig wordt er nog ergens om gespeeld, de derde periodetitel ligt nog te wachten op een van de teams. Vandaag kan dus een mooie slag geslagen worden om die periode binnen te harken.

De zon die scheen en vrolijke Pupillen van de Week (Thijmen en Lars) zorgde voor een opperbeste stemming vooraf. De mannetjes mochten de wedstrijdbespreking meemaken en luisterde aandachtig naar trainer Geert allemaal te vertellen had tegen onze toppers.

Nog drie wedstrijden voor de boeg welke stuk voor stuk allemaal even leuk zijn om te spelen, vandaag dus St. George, volgende week uit tegen MOC in Midwoud en als toetje, op tweede pinksterdag, tegen de buren van RKEDO.Scheidsrechter Beuving laat de Pupillen lekker ballen en penalty’s nemen zodat de eerste doelpunten al gescoord zijn, maar blaast dan op zijn fluit en de wedstrijd begint.

Al direct is het Kwiek die de overhand heeft en flink druk zet richting het doel van St. George. Ook vandaag staat Cor met zijn vlag langs de kant om de scheidsrechter assisteren. In no-time breekt Bram uit en met een snoeihard schot beland de bal op de lat bij St. George. Zo, de toon is weer gezet en de kansen stapelen zich op voor Kwiek. Toch weet St. George zich makkelijk onder de druk uit te spelen. Edgar legt een van de spelers van St. George over de knie en een vrije trap is het gevolg. Bal zeilt voorlangs bij Gijs, dus het gevaar is weer even geweken.

Rik, Tim en Bram staan achterin de bal relaxt naar elkaar te tikken en St. George vindt dat prima. Wanneer Kwiek maar een meter over de middenlijn gaat is het St. George die volle bak verdedigd, Edgar met twee man in de tang neemt en de bal verovert. Toch is het onze Rick Ribbel die de bal kan meenemen en tot diep op de helft van St. George kan komen, met een paar prachtige acties zet hij zomaar vier man van St. George te kakken. Ook Jaimy ziet zijn kansen en gaat op dezelfde toer het hele veld over, neemt de bal eens goed op zijn pantoffel en schiet net over het doel bij St. George.

Een ongelukkig moment zorgt ervoor dat Gijs de bal niet helemaal klemvast heeft, een speler van St. George op scherp staat en zomaar de bal er in knalt. Gadverdamme 0-1. De mannen peppen elkaar goed op en gaan vol gas om de gelijkmaker er in te trappen. Een afstandsschot van Tim wordt ternauwernood gekeerd door de keeper van St. George. Maar nu is het St. George die volle bak naar voren speelt en Bart hulpeloos in zijn eentje laat staan op het middenveld. Bram zorgt met zijn uitschuifbeen voor de nodige reddingen en ook Lorenzo staat volle bak te verdedigen. Opeens ziet Loys het licht en laat de Spierdijkers even zien waar hij goed in is, dartelend kruist hij het veld over en de tegenpartij heeft het nakijken.

Omdat het ook vandaag wat aan de warme kant is wordt er een drinkpauze ingelast wat beide teams even lucht geeft om wat af te koelen. In de dug-out horen we geluiden dat de temperatuur daar inmiddels is opgelopen tot wel 50 graden, tenminste als we Wouter, Nino, Mees, Stan, Youri en Stefan mogen geloven. Maar goed, we mogen weer verder en Rick Ribbel heeft last van zijn oren. Trainer Geert en begeleider Klaas schreeuwen hun longen uit hun lijf maar Rick Ribbel geeft geen gehoor en komen de boodschappen dus niet aan.

De spelers van St. George willen graag contact met de scheidsrechter, constant wordt er naar de beste man geroepen “scheids, scheids” maar waarom blijft ons wat onduidelijk. Tim ontvangt een gele kaart voor een nuttige overtreding en de dug-out van St. George ontploft zowat. Er wordt gebruld en gescholden, mensen, het is niet mis. Even zou je denken dat deze personen niet uit SPIERdijk komen maar uit SCHREEUWdijk, maar dat kan ik mis hebben natuurlijk. Het spel is stevig en hard maar zo kabbelen we wel naar de rust toe. Loys schiet nog even een Spierdijker omver zodat het lijkt alsof de bowlingbaan weer heel even geopend was. De scheidsrechter blaast en de rust is een feit. Bij het naar binnen gaan wijst Gijs de scheidsrechter er nog even op dat het allemaal niet klopt en als beloning ontvangt dezelfde Gijs een gele kaart. Gezelligheid alom dus.

De tweede helft vangt aan en Kwiek zet opnieuw direct flink druk. Helaas vallen er gaatjes waar St. George dankbaar gebruik van maakt en binnen no-time staat het scorebord op 0-2. Een blessure aan de kant van Spierdijk zorgt voor een extra drinkpauze, maar na het oplappen is het gelijk weer vol gas aan de bak. Nu is het Jaimy die graag een praatje maakt met de scheidsrechter en ook hij ontvangt de gele prent. Het is nu “langeballentijd” en de wedstrijd wordt er niet leuker op om naar te kijken. Gijs geeft de bal zo’n ongelofelijke peer dat hij hem in de handen schiet van de keeper van St. George.

Gelukkig keert het spel na zo’n saai kwartiertje en kunnen we weer genieten van het spelletje. Jaimy verliest de bal in de 16 van St. George maar deze beland bij Edgar. Een megahard schot beland in recht in de handen van de keeper, kans verkeken. De bal is alweer aan de andere kant van het veld en waar de supports van Spierdijk het hebben over een k#tbal, is het Gijs die juist die bal prachtig wegplukt uit de lucht.

Wouter begint aan de warming-up en zijn meisje Indy, die speciaal voor hem langsgekomen was, begint van vrolijkheid gil geluiden te produceren. En mensen, ik kan u laten weten dat de sirene van de brandweer minder geluid maakt. Gelukkig is er weer een drinkpauze dus krijgen de mannen nog eenmaal van trainer Geert de laatste oppeppers te horen. Het combinatievoetbal van Kwiek is helemaal zo slecht nog niet maar St. George zit er vandaag gewoon meer bovenop.

Het spel gaat verder en Cor wappert met zijn vlag voor buitenspel, helaas denkt de scheidsrechter er anders over en laat doorspelen met gevolg dat de touwen achter Gijs bewegen en dan weet je meestal wel hoe laat het is; 0-3. Wouter is gewisseld, Loys mag op het bankje zitten en Indy is dolgelukkig. Trainer Geert schut zijn hoofd en ziet de periode-premie in rook opgaan. Toch veert hij op als Tim een vrije trap versiert en Rik ervoor zorgt dat de teller op 1-3 staat. Eindelijk een doelpunt! St. George is er niet van onder de indruk want binnen een minuut heeft Gijs de bal weer achter zich liggen en kijken we tegen de 1-4 aan. Bartje is moe en Mees heeft er zin in. Mees komt het veld op en zou bijna bezwijken onder de druk van de wedstrijd. Pardoes wil hij aan de St. George kant beginnen, maar gelukkig wijst Jaimy hem erop dat hij een Kwieker is dus komt het uiteindelijk allemaal goed.

Wouter doet vandaag opvallend goed zijn best en Indy staat te stralen langs de lijn. St. George vindt het prima zo, laat rustig de bal rondgaan en Kwiek mag er achteraan rennen op niets af. Mees neemt de bal aan en gebruikt al zijn lichaamsdelen hiervoor; hoofd, schouders, knie en teen, werkelijk alles trek hij uit de kast om het de spelers van St. George moeilijk te maken. Maar de klok die tikt vrolijk door en de achterstand is niet meer om te buigen. Hoe vervelend ook, soms moet je een oor wassing accepteren, ook al is het van Schreeuwdijk. Het is niet anders. De scheidsrechter blaast op zijn fluit en zorgt ervoor dat er niet meer te schrijven valt.

Mensen, volgende week dus richting Midwoud waar de mannen tegen MOC mogen laten zien wat ze waard zijn. Let wel even op de aanvangstijd! De laatste twee wedstrijden worden namelijk om 14:30 uur gespeelt! Tot dan en daar!